Je bent hier

Algemene voorwaarden

Op deze pagina vind je de regels en bepalingen die van toepassing zijn op al onze diensten en producten. Het is belangrijk om deze voorwaarden zorgvuldig door te lezen, aangezien ze de basis vormen voor onze relatie en samenwerking. Door gebruik te maken van onze diensten, stem je in met deze voorwaarden.

Algemene voorwaarden
OnlineChamp

E-mail: info@onlinechamp.nl
Website: www.onlinechamp.nl

Artikel 1 – Definities

OnlineChamp: OnlineChamp, gevestigd te Amsterdam, KvK-nummer 61094633. Klant: degene met wie OnlineChamp een overeenkomst is aangegaan. Partijen: OnlineChamp en Klant samen. Consument: een Klant die tevens een individu is en die als privépersoon handelt.

Artikel 2 – Toepasselijkheid

Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes, aanbiedingen, werkzaamheden, bestellingen, overeenkomsten en leveringen van diensten of producten door of namens OnlineChamp. OnlineChamp en de Klant kunnen alleen afwijken van deze voorwaarden als dat schriftelijk is afgesproken. OnlineChamp en de Klant sluiten de toepasselijkheid van de algemene voorwaarden van de Klant of van anderen uitdrukkelijk uit.

Artikel 3 – Aanbiedingen en offertes

Aanbiedingen en offertes van OnlineChamp zijn vrijblijvend, tenzij daarin uitdrukkelijk anders vermeld. Een aanbod of offerte is maximaal 2 weken geldig, tenzij er een andere termijn in het aanbod of de offerte staat. Aanvaardt de Klant een aanbod of offerte niet binnen de geldende termijn, dan vervalt het aanbod of de offerte. Aanbiedingen en offertes gelden niet voor nabestellingen, tenzij OnlineChamp en de Klant dit schriftelijk afspreken.

Artikel 4 – Aanvaarding

Bij aanvaarding van een vrijblijvende offerte of aanbieding, mag OnlineChamp de offerte of het aanbod alsnog binnen 3 dagen na ontvangst van de aanvaarding intrekken, zonder dat de Klant hieraan enige rechten kan ontlenen. Mondelinge aanvaarding van de Klant verbindt OnlineChamp slechts, nadat de Klant deze schriftelijk of elektronisch heeft bevestigd.

Artikel 5 – Prijzen

OnlineChamp hanteert prijzen in euro’s, exclusief btw en exclusief eventuele overige kosten zoals administratie- of verzendkosten, tenzij schriftelijk anders is afgesproken. OnlineChamp mag de prijzen van zijn diensten en producten op zijn website en in andere uitingen altijd wijzigen. OnlineChamp en de Klant spreken voor een dienstverlening een totaalbedrag als richtprijs af, tenzij schriftelijk anders wordt afgesproken. OnlineChamp mag tot 10% van de richtprijs afwijken. OnlineChamp moet de Klant op tijd laten weten waarom een hogere prijs gerechtvaardigd is, wanneer de richtprijs meer dan 10% hoger uit gaat vallen. De Klant mag het deel van de opdracht dat boven de richtprijs (vermeerderd met 10%) uitkomt laten vervallen, wanneer de richtprijs meer dan 10% hoger uit gaat vallen. OnlineChamp mag de prijzen jaarlijks aanpassen. OnlineChamp zal prijsaanpassingen meedelen aan de Klant voorafgaand aan de ingang ervan. Een consument mag de overeenkomst met OnlineChamp opzeggen wanneer hij het niet eens is met de prijsverhoging.

Artikel 6 – Betalingen en betalingstermijn

OnlineChamp mag bij het aangaan van de overeenkomst een aanbetaling tot 50% van het afgesproken bedrag verlangen. De Klant moet een betaling achteraf binnen 14 dagen na levering hebben voldaan. De betalingstermijnen die OnlineChamp hanteert, zijn fatale betalingstermijnen. Dat betekent dat indien de Klant het afgesproken bedrag niet uiterlijk op de laatste dag van de betalingstermijn heeft betaald, hij automatisch in verzuim en in gebreke is, zonder dat OnlineChamp aan de Klant een aanmaning hoeft te sturen of in gebreke hoeft te stellen. OnlineChamp mag een levering afhankelijk stellen van onmiddellijke betaling dan wel een zekerheidstelling eisen voor het totale bedrag van de diensten of producten.

Artikel 7 – Gevolgen te late betaling

Betaalt de Klant niet binnen de afgesproken termijn, dan mag OnlineChamp de wettelijke rente per maand voor handelstransacties in rekening brengen vanaf de dag dat de Klant in verzuim is, waarbij een gedeelte van een maand voor een hele maand wordt gerekend. Wanneer de Klant in verzuim is, moet hij bovendien buitengerechtelijke incassokosten en eventuele schadevergoeding betalen aan OnlineChamp. De incassokosten worden berekend aan de hand van het Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten. Wanneer de Klant niet op tijd betaalt, mag OnlineChamp zijn verplichtingen opschorten totdat de Klant heeft betaald. In geval van liquidatie, faillissement, beslag of surseance van betaling aan de zijde van de Klant, zijn de vorderingen van OnlineChamp op de Klant onmiddellijk opeisbaar. Weigert de Klant zijn medewerking aan de uitvoering van de overeenkomst door OnlineChamp, dan moet hij nog steeds de afgesproken prijs betalen.

Artikel 8 – Opschortingsrecht

De Klant doet hierbij afstand van het recht om de nakoming van enige uit deze overeenkomst voortvloeiende verbintenis op te schorten.

Artikel 9 – Verrekening

De Klant doet afstand van zijn recht om een schuld aan OnlineChamp te verrekenen met een vordering op OnlineChamp.

Artikel 10 – Verzekering

De Klant moet de volgende zaken voldoende verzekeren en verzekerd houden tegen onder andere brand, ontploffings- en waterschade, en diefstal: geleverde zaken die noodzakelijk zijn voor de uitvoering van de onderliggende overeenkomst zaken van OnlineChamp die bij de Klant aanwezig zijn zaken die onder eigendomsvoorbehoud zijn geleverd De Klant geeft op eerste verzoek van OnlineChamp de polis van deze verzekeringen ter inzage.

Artikel 11 – Garantie

Wanneer de Klant en OnlineChamp een overeenkomst met een dienstverlenend karakter zijn aangegaan, bevat deze voor OnlineChamp enkel een inspanningsverplichting en dus geen resultaatsverplichting.

Artikel 12 – Uitvoering van de overeenkomst

OnlineChamp voert de overeenkomst naar beste inzicht en vermogen en volgens de eisen van goed vakmanschap uit. OnlineChamp mag de afgesproken dienstverlening in zijn geheel of deels laten uitvoeren door anderen. De uitvoering van de overeenkomst gebeurt in overleg en na een schriftelijk akkoord en betaling van een eventueel voorschot door de Klant. De Klant moet ervoor zorgen dat OnlineChamp op tijd kan beginnen aan de uitvoering van de overeenkomst. Zorgt de Klant er niet voor dat OnlineChamp tijdig kan beginnen, dan komen de daaruit voortvloeiende extra kosten voor rekening van de Klant.

Artikel 13 – Informatieverstrekking door de Klant

De Klant stelt alle informatie, gegevens en bescheiden die relevant zijn voor de correcte uitvoering van de overeenkomst tijdig en in gewenste vorm en op gewenste wijze beschikbaar aan OnlineChamp. De Klant staat in voor de juistheid en volledigheid van de ter beschikking gestelde informatie, gegevens en bescheiden, ook indien deze van derden afkomstig zijn, voor zover uit de aard van de overeenkomst niet anders voortvloeit. Wanneer en voor zover de Klant dit verzoekt, retourneert OnlineChamp de betreffende bescheiden. Stelt de Klant niet, niet tijdig of niet behoorlijk de door OnlineChamp redelijkerwijs verlangde informatie, gegevens of bescheiden beschikbaar en loopt de uitvoering van de overeenkomst hierdoor vertraging op, dan komen de daaruit voortvloeiende extra kosten en extra uren voor rekening van de Klant.

Artikel 14 – Duur overeenkomst dienst

De overeenkomst tussen OnlineChamp en de Klant betreffende een dienst of diensten wordt aangegaan voor onbepaalde tijd, tenzij uit de aard van de overeenkomst iets anders voortvloeit of anders wordt afgesproken. Wanneer de Klant een overeenkomst voor bepaalde tijd aangaat, dan wordt deze na afloop van de termijn stilzwijgend omgezet in een overeenkomst voor onbepaalde tijd, tenzij 1 van de partijen de overeenkomst opzegt met inachtneming van een opzegtermijn van 2 maanden, of een consument de overeenkomst opzegt met inachtneming van een opzegtermijn van 1 maand, waardoor de overeenkomst automatisch eindigt.

Artikel 15 – Opzeggen dienst voor onbepaalde tijd

De Klant kan een overeenkomst voor een dienst voor onbepaalde tijd opzeggen met een opzegtermijn van 2 maanden. Een consument mag een overeenkomst voor een dienst voor onbepaalde tijd opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand.

Artikel 16 – Intellectueel eigendom

OnlineChamp behoudt alle intellectuele eigendomsrechten op alle ontwerpen, tekeningen, geschriften, dragers met gegevens of andere informatie, offertes, afbeeldingen, schetsen, modellen en maquettes, tenzij anders is afgesproken. De Klant mag de intellectuele eigendomsrechten in lid 1 niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van OnlineChamp aan anderen tonen, ter beschikking stellen of op een andere manier gebruiken.

Artikel 17 – Geheimhouding

De Klant houdt iedere informatie die hij (in welke vorm dan ook) van OnlineChamp ontvangt geheim. Hetzelfde geldt voor alle andere informatie over OnlineChamp waarvan de Klant weet of redelijkerwijs kan vermoeden dat deze geheim of vertrouwelijk is, of waarvan hij kan verwachten dat verspreiding ervan OnlineChamp schade kan berokkenen. De Klant neemt alle noodzakelijke maatregelen om te waarborgen dat hij de in lid 1 genoemde informatie geheim houdt. De in dit artikel beschreven geheimhoudingsplicht geldt niet voor informatie: die op het moment dat de Klant deze informatie ontvangt al openbaar is of nadien openbaar is geworden zonder een schending van een geheimhoudingsplicht van de Klant die door de Klant openbaar gemaakt wordt op grond van een wettelijke plicht. De in dit artikel beschreven geheimhoudingsplicht geldt voor de duur van de onderliggende overeenkomst en voor een periode van 3 jaar na het eindigen daarvan.

Artikel 18 – Boetebeding

Wanneer de Klant het artikel van deze algemene voorwaarden over geheimhouding overtreedt, dan verbeurt hij voor iedere overtreding ten behoeve van de rechtspersoon een onmiddellijk opeisbare boete. Voor een eenmalige overtreding bedraagt deze boete 1.000 euro. Voor een aanhoudende overtreding bedraagt deze boete 100 euro per dag. Daarnaast verbeurt de Klant een onmiddellijk opeisbare boete van 5% van het bedrag dat de Klant nog verschuldigd is aan OnlineChamp, voor iedere overtreding van de huisregels die apart schriftelijk zijn medegedeeld. De genoemde boete geldt niet voor de boete per overtreding die voortvloeit uit de wet. Het betalen van deze boete heeft geen invloed op de overige rechten van OnlineChamp, waaronder zijn recht om naast de boete schadevergoeding te eisen.

Artikel 19 – Vrijwaring

De Klant vrijwaart OnlineChamp tegen alle aanspraken van derden die verband houden met de door OnlineChamp geleverde producten en/of diensten.

Artikel 20 – Klachten

De Klant dient een door OnlineChamp geleverd product of verleende dienst zo spoedig mogelijk te onderzoeken op eventuele tekortkomingen. Beantwoordt een geleverd product of verleende dienst niet aan wat de Klant redelijkerwijs van de overeenkomst mocht verwachten, dan dient de Klant OnlineChamp daarvan zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval binnen 1 maand na constatering van de tekortkomingen, op de hoogte te stellen. De Klant geeft daarbij een zo gedetailleerd mogelijke omschrijving van de tekortkoming, zodat OnlineChamp in staat is hierop adequaat te reageren. De Klant dient aan te tonen dat de klacht betrekking heeft op een overeenkomst tussen partijen. Wanneer een klacht betrekking heeft op lopende werkzaamheden, kan dit er in ieder geval niet toe leiden dat OnlineChamp gehouden kan worden om andere werkzaamheden te verrichten dan zijn overeengekomen.

Artikel 21 – Ingebrekestelling

De Klant moet ingebrekestellingen schriftelijk kenbaar maken aan OnlineChamp. Het is de verantwoordelijkheid van de Klant dat een ingebrekestelling OnlineChamp ook daadwerkelijk (op tijd) bereikt.

Artikel 22 – Hoofdelijke aansprakelijkheid Klant

Wanneer OnlineChamp een overeenkomst aangaat met meerdere klanten, is ieder van hen hoofdelijk aansprakelijk voor de volledige bedragen die zij op grond van die overeenkomst aan OnlineChamp verschuldigd zijn.

Artikel 23 – Aansprakelijkheid OnlineChamp

OnlineChamp is uitsluitend aansprakelijk voor enige schade die de Klant lijdt indien en voor zover deze schade is veroorzaakt door opzet of bewuste roekeloosheid. Wanneer OnlineChamp aansprakelijk is voor enige schade, is het slechts aansprakelijk voor directe schade die voortvloeit uit of verband houdt met de uitvoering van een overeenkomst. OnlineChamp is nooit aansprakelijk voor indirecte schade, zoals gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen of schade aan derden. Indien OnlineChamp aansprakelijk is, is deze aansprakelijkheid beperkt tot het bedrag dat door een afgesloten (beroeps)aansprakelijkheidsverzekering wordt uitbetaald en bij gebreke van (volledige) uitkering door een verzekeringsmaatschappij van het bedrag van de schade het factuurbedrag, althans dat gedeelte van de overeenkomst waarop de aansprakelijkheid betrekking heeft. Alle afbeeldingen, foto’s, kleuren, tekeningen, omschrijvingen op de website of in een catalogus zijn slechts indicatief en gelden slechts bij benadering en kunnen geen aanleiding zijn tot schadevergoeding en/of (gedeeltelijke) ontbinding van de overeenkomst en/of opschorting van enige verplichting.

Artikel 24 – Vervaltermijn

Ieder recht van de Klant op schadevergoeding van OnlineChamp vervalt in ieder geval na 12 maanden na de gebeurtenis waaruit de aansprakelijkheid direct of indirect voortvloeit. Hiermee wordt niet uitgesloten het bepaalde in artikel 6:89 van het Burgerlijk Wetboek.

Artikel 25 – Recht op ontbinding

De Klant heeft het recht de overeenkomst te ontbinden wanneer OnlineChamp toerekenbaar tekortschiet in de nakoming van zijn verplichtingen, tenzij deze tekortkoming gezien haar bijzondere aard of geringe betekenis de ontbinding niet rechtvaardigt. Is de nakoming van de verplichtingen door OnlineChamp niet blijvend of tijdelijk onmogelijk, dan kan ontbinding pas plaatsvinden nadat OnlineChamp in verzuim is. OnlineChamp heeft het recht de overeenkomst met de Klant te ontbinden, wanneer de Klant zijn verplichtingen uit de overeenkomst niet volledig of niet tijdig nakomt, dan wel indien OnlineChamp kennis heeft genomen van omstandigheden die hem goede grond geven om te vrezen dat de Klant zijn verplichtingen niet behoorlijk zal kunnen nakomen.

Artikel 26 – Overmacht

In aanvulling op het bepaalde in artikel 6:75 Burgerlijk Wetboek geldt dat een tekortkoming van OnlineChamp in de nakoming van enige verplichting ten aanzien van de Klant niet aan OnlineChamp kan worden toegerekend in een van de wil van OnlineChamp onafhankelijke situatie, waardoor de nakoming van zijn verplichtingen ten aanzien van de Klant geheel of gedeeltelijk wordt verhinderd of waardoor de nakoming van zijn verplichtingen in redelijkheid niet van OnlineChamp kan worden verlangd. Tot de in lid 1 genoemde overmachtsituatie worden ook – doch niet uitsluitend – gerekend: noodtoestand (zoals burgeroorlog, opstand, rellen, natuurrampen, etc.); wanprestaties en overmacht van toeleveranciers, bezorgers of andere derden; onverwachte stroom-, elektriciteits-, internet-, computer- en telecomstoringen; computer virussen, stakingen, overheidsmaatregelen, onvoorziene vervoersproblemen, slechte weersomstandigheden en werkonderbrekingen. Wanneer zich een overmachtsituatie voordoet waardoor OnlineChamp 1 of meer verplichtingen naar de Klant niet kan nakomen, dan worden die verplichtingen opgeschort totdat OnlineChamp er weer aan kan voldoen. Vanaf het moment dat een overmachtsituatie ten minste 30 kalenderdagen heeft geduurd, mogen beide partijen de overeenkomst schriftelijk geheel of gedeeltelijk ontbinden. OnlineChamp is in een overmachtsituatie geen enkele (schade)vergoeding verschuldigd, ook niet als het als gevolg van de overmachttoestand enig voordeel geniet.

Artikel 27 – Wijziging van de overeenkomst

Wanneer na het afsluiten van de overeenkomst voor de uitvoering daarvan het noodzakelijk blijkt om de inhoud ervan te wijzigen of aan te vullen, passen partijen tijdig en in onderling overleg de overeenkomst dienovereenkomstig aan. De vorige bepaling geldt niet voor producten die zijn gekocht in een fysieke winkel.

Artikel 28 – Wijziging van de algemene voorwaarden

OnlineChamp is gerechtigd deze algemene voorwaarden te wijzigen of aan te vullen. Wijzigingen van ondergeschikt belang kunnen te allen tijde worden doorgevoerd. Grote inhoudelijke wijzigingen zal OnlineChamp zoveel mogelijk vooraf met de Klant bespreken. Consumenten zijn gerechtigd bij een wezenlijke wijziging van de algemene voorwaarden de overeenkomst op te zeggen.

Artikel 29 – Overgang van rechten

De Klant kan zijn rechten die voortvloeien uit een overeenkomst met OnlineChamp niet aan derden overdragen zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van OnlineChamp. Deze bepaling geldt als een beding met goederenrechtelijke werking zoals bedoeld in artikel 3:83 lid 2 Burgerlijk Wetboek.

Artikel 30 – Gevolgen nietigheid of vernietigbaarheid

Wanneer een of meerdere bepalingen van deze algemene voorwaarden nietig of vernietigbaar blijken, tast dit de overige bepalingen van deze voorwaarden niet aan. Een bepaling die nietig of vernietigbaar is, wordt in dat geval vervangen door een bepaling die het dichtst in de buurt komt van wat OnlineChamp bij het opstellen van de voorwaarden op dat punt voor ogen had.

Artikel 31 – Toepasselijk recht en bevoegde rechter

Op iedere overeenkomst tussen partijen is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. De Nederlandse rechter in het arrondissement waar OnlineChamp is gevestigd/praktijk houdt/kantoor houdt is exclusief bevoegd om kennis te nemen van eventuele geschillen tussen partijen, tenzij de wet dwingend anders voorschrijft.